Actueel

 • 15 juni internationale dag van de Ouderenmishandeling

  15 jun 2016, 09:57

  Vandaag is de internationale dag van de ouderenmishandeling. Bij ouderenmishandeling denkt u misschien al snel aan lichamelijke mishandeling. Ouderen kunnen bijvoorbeeld mishandeld worden door personen van wie zij in de persoonlijke of professionele sfeer afhankelijk zijn. Maar er kan ook sprake zijn van psychische mishandeling, van verwaarlozing, financiële uitbuiting, seksueel misbruik en/of schending van rechten. Deze verschillende soorten van ouderenmishandeling komen vaak naast elkaar voor.

 • OuderenOmbudsman bezorgd over tijdige signalering

  15 jun 2016, 09:37

  De OuderenOmbudsman maakt zich zorgen over de veranderende rol van thuiszorgmedewerkers die noodgedwongen steeds vaker het ‘sociale’ deel van hun werk achterwege moeten laten. Daardoor dreigt de tijdige signalering van bijvoorbeeld dementie, eenzaamheid of depressie bij ouderen te verdwijnen.

 • Scootmobielverzekering beëindigd?

  22 apr 2016, 18:48

  Wij kregen de laatste paar weken veel telefoontjes van bezorgde ouderen over hun scootmobielverzekering. Deze was beëindigd per 1 mei a.s. en het was nog niet eenvoudig om een nieuwe verzekering af te sluiten.

 • De blauwe envelop blijft voorlopig nog bestaan

  22 mrt 2016, 16:20

  De belastingdienst heeft via haar plaatsvervangend directeur particulieren, Eline Spros, tijdens een uitzending van Kassa laten weten dat de blauwe envelop niet volledig verdwijnt. Voor mensen die het echt niet kunnen en die in hun omgeving geen hulp kunnen krijgen om hun aangifte te doen, blijft de blauwe envelop voorlopig gewoon bestaan.

 • De financiële veranderingen voor ouderen in 2016

  08 mrt 2016, 10:33

  In 2016 verandert er financieel veel voor ouderen. De Unie KBO heeft deze op een rijtje gezet. Wij brengen deze graag bij u onder de aandacht.

 • 'Cliëntenstops door tekorten wijkverpleging'

  22 sep 2015, 09:25

  Steeds meer thuiszorgorganisaties overwegen een cliëntenstop in te stellen als zorgverzekeraars niet snel extra geld investeren in de wijkverpleging. Daarvoor waarschuwt brancheorganisatie ActiZ.

 • Diverse nep-incassoberichten van het CJIB

  22 sep 2015, 09:01

  Geld overmaken omdat u een e-mail krijgt uit naam van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB)? Niet doen!

 • Aantal meldingen ouderenmishandeling neemt vlucht

  25 aug 2015, 11:19

  In 2014 is 2.360 keer melding gedaan van ouderenmishandeling, een stijging van 39 procent (2013). Dat melden Movisie en het Landelijke Platform Bestrijding Ouderenmishandeling. Professionals weten ouderenmishandeling steeds vaker te onderkennen en schakelen hulp in bij vermoedens van lichamelijke, psychische en financiële mishandeling. Het aantal meldingen is zelfs een verdubbeling van 2012.

 • Extra vitamine D helpt vallen voorkomen bij ouderen

  19 aug 2015, 09:40

  Een vitamine D-supplement kan een tekort bij ouderen tegengaan en ervoor zorgen dat ze minder vaak ten val komen. Dat blijkt uit een onderzoek van Wake Forest Baptist Medical Center waarvan de resultaten zijn gepubliceerd in het Journal of the American Geriatrics Society.