Actueel

 • Alerte reactie 100-jarige na babbeltruc

  13 aug 2015, 10:07

  Twee (nog) onbekende vrouwen zijn na een babbeltruc een woning van een 100-jarige Zwollenaar binnengedrongen. De man had snel in de gaten dat er iets niet klopte en zette de vrouwen uit zijn woning.

 • OuderenOmbudsman helpt ouderen door gemeentelijke informatiebrij

  06 jul 2015, 14:06

  Kan ik een traplift krijgen? Wanneer is het senioren zwemuurtje? Biedt mijn gemeente speciaal regionaal vervoer aan? Vragen, die bij veel ouderen leven, maar waarop ze de antwoorden op de gemeentelijke websites vaak lastig kunnen vinden omdat ze verdwalen in de brij aan regels en informatie. De OuderenOmbudsman schiet nu te hulp door per gemeente alle relevante informatie te bundelen op de website De eerste 100 gemeenten, waaronder Amsterdam en Den Haag, staan per vandaag online.

 • Overdag veel zitten of liggen maakt leven ouderen korter

  06 jul 2015, 10:57

  Ouderen liggen of zitten overdag gemiddeld 10,3 uur. Dat is meer dan de gemiddelde persoon in iedere andere leeftijdsgroep. Deze leefstijl – sedentair gedrag - eist zijn tol: de 25% meest sedentaire ouderen hebben 83% meer kans om binnen 4,5 jaar te overlijden vergeleken met ouderen die niet zo vaak zitten of liggen. Dit concludeert Marjolein Visser, hoogleraar Gezond Ouder Worden van de VU Amsterdam en VUmc.

 • Veranderingen op het gebied van werk en inkomen per 1 juli

  01 jul 2015, 10:56

  Wie minstens 2 jaar via tijdelijke contracten voor dezelfde werkgever werkt, kan vanaf 1 juli 2015 een vaste baan krijgen. Vanaf dat moment gelden er ruimere regels voor zorgverlof en moet u, wanneer u een WW-uitkering heeft, na een half jaar verplicht elke baan aannemen.

 • Uitstel kostendelersnorm in AOW

  18 jun 2015, 16:20

  Staatssecretaris Jetta Klijnsma van SZW ziet af van de invoering van de kostendelersnorm in de AOW per 1 juli 2016. Onderzoek dat was bedoeld inzicht te geven in de mogelijke effecten van de kostendelersnorm op het voornemen van mensen om mantelzorg te verlenen, levert onvoldoende duidelijkheid op.

 • Warmtepaneel getest door ouderen voor ouderen

  16 mrt 2015, 11:24

  De koude wintermaanden gaven aanleiding om met het Ouderenpanel onderzoek te doen naar twee onzichtbare, maar onmisbare zaken in ieders woning: energie en warmte. Wat speelt er eigenlijk bij ouderen op dit gebied? En wat zouden zij willen veranderen? Het Ouderenfonds heeft hier in samenwerking met energieleverancier Essent onderzoek naar gedaan.

 • Ouderen blijven graag actief

  12 mrt 2015, 14:31

  Veel ouderen in Nederland hechten een hoop waarde aan lichaamsbeweging en actief blijven. Dit blijkt uit een onderzoek van het Ouderenfonds onder bijna 1000 leden van het Ouderenpanel. De ouderen geven aan dagelijks lichaamsbeweging te krijgen, voornamelijk in de vorm van wandelen en fietsen. Als voornaamste redenen noemen de ouderen actief blijven, een goede conditie behouden en de positieve effecten op de gezondheid.

 • Recordaantal testamenten voor tijdens leven

  05 feb 2015, 10:00

  In 2014 is een recordaantal levenstestamenten geregistreerd. Vooral ouderen laten vaker bij een notaris vastleggen wie hun financiële belangen mag behartigen als zij daar zelf niet meer toe in staat zijn door bijvoorbeeld dementie. In 2014 zijn er 43.000 levenstestamenten ingeschreven, dit is bijna een verdubbeling ten opzichte van 2013 toen de teller nog op zo’n 22.000 bleef steken.

 • Tips tegen Phishing

  22 jan 2015, 09:21

  Een mailtje dat uw rabobankreader vervangen moet worden of dat uw rekening geblokkeerd wordt. Phishing. Het komt steeds vaker voor. Hierbij tips wat vooral wel en niet te doen als u ermee te maken krijgt.
  > Meer over Phishing