Actueel

 • Gaan ouderen erop voor- of achteruit in 2015?

  07 jan 2015, 11:24

  Goed nieuws voor alle gepensioneerden, gehuwd of ongehuwd. U krijgt dit jaar veel meer te besteden. Per persoon tot wel 500 euro netto voor het hele jaar. Dit zegt RTLnieuws. In de Volkskrant is te lezen dat oudere is er wel degelijk sterk op achteruit zijn gegaan. Wat is het nu?

 • ActiZ en OuderenOmbudsman lanceren Z-team voor oplossingen in ouderenzorg

  22 dec 2014, 09:00

  De zorg gaat veranderen in 2015. Mensen maken zich daar druk om, omdat ze niet precies weten waar ze aan toe zijn. De OuderenOmbudsman gaat samen met het Z-team voor u aan de slag. Laat ons weten waar u mee zit, dan gaan wij op zoek naar antwoorden.

 • Schippers: ondanks sneuvelen Zorgwet is pgb gegarandeerd

  18 dec 2014, 13:44

  Mensen die een pgb krijgen, hoeven zich geen zorgen te maken dat deze vervalt nu de nieuwe zorgwet van minister Schippers (Zorg, VVD) is gesneuveld in de Eerste Kamer. Dat schrijft Schippers vanmorgen en gisteren in brieven aan de Tweede Kamer. Ook de Sociale Verzekeringsbank – die vanaf januari de budgetten uitbetaalt – en de belangenvereniging voor mensen met een persoonsgebonden budget laten weten dat de „uitbetaling is gegarandeerd.”

 • Bejaard stel mag van rechter huishoudelijke hulp houden

  09 dec 2014, 11:23

  Een bejaard echtpaar (88 en 89 jaar) uit het Friese Dantumadiel houdt voorlopig nog recht op huishoudelijke hulp.Een algemene bezuinigingsmaatregel als gevolg van de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) die alle burgers in een gemeente treft, kan niet. Dat heeft de rechtbank in Groningen bepaald.

 • Vernieuwde regelhulp.nl online

  10 nov 2014, 13:22

  Een vernieuwde versie van www.regelhulp.nl is gelanceerd, de online wegwijzer van de overheid voor iedereen die zoekt naar zorg en ondersteuning. Wensen van gebruikers én de veranderingen in de zorg hebben er toe geleid om Regelhulp te vernieuwen en verder te vereenvoudigen. Het doel is om burgers zo goed mogelijk te helpen de weg te vinden in het brede aanbod van zorg.

 • Geef uw mening in het Ouderpanel

  10 nov 2014, 11:17

  Het Nationaal Ouderenfonds wil met het Ouderenpanel trends, knelpunten en visies over leven op latere leeftijd in kaart brengen. Om de kennis en ervaringen van ouderen te waarborgen bouwen we aan een onafhankelijk Ouderenpanel.

 • Ouderen alert op babbeltrucs

  10 okt 2014, 11:15

  Vrijwel alle ouderen (87%) is door verhalen over oplichting en babbeltrucs in de media voorzichtiger geworden. Ongeveer 1 op de 5 ouderen heeft te maken gehad met oplichting. Toch doet slechts een kwart aangifte. Dit blijkt uit een enquête die de OuderenOmbudsman gehouden heeft onder meer dan 500 ouderen.

 • Meer kans op baan via vrijwilligerswerk

  26 sep 2014, 10:55

  Via vrijwilligerswerk hebben werkzoekenden een aanzienlijk grotere kans op het vinden van een baan. Naast omscholing, zou een aaneenschakeling van vrijwilligersklussen succesvol als re-integratie-instrument moeten worden ingezet.

 • Actieplan 55pluswerkt nu ook voor 50-plussers

  19 sep 2014, 11:38

  Vanaf 20 september 2014 kunnen ook personen van 50 jaar of ouder gebruikmaken van de scholingsvoucher en de plaatsingsfee. De leeftijdsgrens was eerst 55 jaar.