Actueel

 • VWS: Eenzaamheid kunnen we samen aanpakken

  20 aug 2014, 15:10

  Staatssecretaris Van Rijn stelt 900.000 euro beschikbaar voor actieplan tegen eenzaamheid bij ouderen. Samen met Coalitie Erbij lanceert hij een actieplan om de eenzaamheid in de Nederlandse samenleving terug te dringen.Coalitie Erbij is een samenwerkingsverband van onder meer het Nationaal Ouderenfonds. Humanitas en de Zonnebloem.

 • Noodzakelijke verhuizing ouderen zo soepel mogelijk door handreiking

  01 aug 2014, 11:34

  Het Nationaal Ouderenfonds heeft een handreiking ontwikkeld om een noodzakelijke verhuizing van ouderen vanuit de zorgorganisatie zo goed mogelijk te laten verlopen. De voorstellen zijn onder meer gebaseerd op signalen die ouderen, hun kinderen of andere verwanten hebben afgegeven via het meldpunt Gedwongen Verhuizingen van het Nationaal Ouderenfonds, NPCF en CSO.

 • OV-Begeleiderskaart: ander jasje, zelfde voorwaarden

  01 aug 2014, 08:37

  De OV-Begeleiderskaart gaat er per 1 augustus anders uitzien. Dit komt doordat de kaart vanaf dat moment wordt uitgegeven door Argonaut Advies, die dit namens het ministerie van Infrastructuur en Milieu doet.

 • Nieuwe Wmo 2015 een feit

  08 jul 2014, 10:30

  De Eerste Kamer heeft ingestemd met de nieuwe Wmo 2015. Hiermee is de nieuwe wet een feit. De stemming volgde na een debat met staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) en minister Plasterk (BZK). Het doel van de wet is het mogelijk maken voor mensen om langer thuis te kunnen blijven wonen en te participeren met ondersteuning van de gemeente.

 • Van Rijn: Kwaliteit ouderenzorg moet beter

  12 jun 2014, 08:55

  De kwaliteit van ouderenzorg in een instelling kan en moet fors beter. Langdurige zorg in een instelling wordt steeds meer complexe zorg, omdat ouderen op hogere leeftijd en met zwaardere zorgvragen in een instelling komen wonen. Om die ontwikkeling bij te benen moet de kwaliteit van de zorg beter

 • Steun in de Tweede Kamer voor de nieuwe Wmo 2015

  24 apr 2014, 09:44

  De fracties SGP, ChristenUnie, D66, PvdA en VVD hebben ingestemd met de nieuwe Wmo 2015. Het doel van de wet is het mogelijk maken voor mensen om langer thuis te kunnen blijven wonen en te participeren.

 • Zorgafspraak brengt meer zekerheid voor cliĆ«nten in overgangsjaar

  17 apr 2014, 09:15

  Staatssecretaris Van Rijn heeft overeenstemming bereikt met de fracties van VVD, PvdA, D66, ChristenUnie en SGP over extra geld voor de zorg en ondersteuning van ouderen en mensen met een beperking. De middelen komen beschikbaar voor begeleiding en de zorg voor ouderen en verstandelijk gehandicapten in een instelling.

 • Laat uw stem horen in het Nationaal Ouderenpanel

  02 apr 2014, 15:58

  Het Nationaal Ouderenpanel voert regelmatig onderzoeken uit om de belangen en behoeften van ouderen in kaart te brengen. Helpt u mee door uw mening te geven?

 • Wat doet de OuderenOmbudsman?

  01 apr 2014, 15:09

  De OuderenOmbudsman is er speciaal voor ouderen. Een onafhankelijke vraagbaak. Om hen, soms letterlijk, de weg te wijzen. Via de telefoon, maar ook via internet. De OuderenOmbudsman medewerkers zitten dagelijks klaar om de telefoon aan te nemen en zorgen dat ook op deze website up to date informatie is te vinden. Geen vraag is te gek.