Actueel

 • Van Rijn: cliënt centraal in transitie langdurige zorg

  28 mrt 2014, 11:26

  Staatssecretaris Van Rijn heeft afspraken gemaakt met veldpartijen en gemeenten over een zorgvuldige invoering van de zorg en ondersteuning in de nieuwe situatie vanaf 2015. Met deze afspraken zetten partijen zich in om de veranderingen in de langdurige zorg zorgvuldig te laten verlopen voor cliënten.

 • Schippers en Van Rijn: recht op wijkverpleegkundige zorg

  05 mrt 2014, 00:00

  Minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn regelen dat de wijkverpleegkundige vanaf 2015 in het basispakket van de zorgverzekeringswet wordt opgenomen. Hiermee is geregeld dat iedereen hier straks recht op heeft. De wijkverpleegkundige krijgt net als de huisarts een centrale plek in de wijk.

 • Van Rijn: ‘Niemand verliest recht op plek in instelling’

  01 mrt 2014, 00:00

  In reactie op de berichtgeving over het sluiten van zorginstellingen, merkt staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) het volgende op: “Ouderen die nu in een instelling wonen, houden het recht op verblijf in een instelling. Niemand komt op straat te staan."

 • Samenlevende ouderen met elk eigen huis: meer AOW

  27 jan 2014, 00:00

  Ouderen die samenleven maar elk een eigen huis hebben, krijgen vanaf 1 februari een hogere AOW-uitkering. Vanaf die datum worden zij gezien als niet-samenwonend, staat in een wetsvoorstel dat staatssecretaris van Sociale Zaken Jetta Klijnsma (PvdA) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.