Seksuele diversiteit

Laatste wijziging: 07 feb, 15:29

Tips en informatie voor (LHBT) ouderen

U voelt zich niet prettig in uw omgeving, of merkt dat anderen om u heen niet geaccepteerd worden vanwege hun geaardheid. Wat kunt u doen? Tips voor ouderen en meer informatie over LHBT.

Spreek mensen aan op ongelukkige opmerkingen. Grapjes kunnen mensen helpen om homoseksualiteit bespreekbaar te maken, maar kunnen mensen ook kwetsen – bedoeld of onbedoeld. Opmerkingen kunnen een aanleiding vormen voor een gesprek. Lees de tips vanuit het pestenproject.

Ontvangt u zorg of welzijn? Kijk of de organisatie een gedragscode heeft.
Wordt homoseksualiteit hierin expliciet vermeld? Misschien kan de organisatie hierin iets verbeteren. Geef aan dat het belangrijk is dat de organisatie zich uitspreekt tegen discriminatie en negatieve uitingen, en hierin de richtlijnen van beroepsverenigingen aan houdt, zoals die van verpleegkundigen en verzorgenden. Kijk ook onderaan de pagina voor het LHBT vriendelijke keurmerk.

Wijs de organisatie op voorlichting of activiteiten voor medewerkers, vrijwilligers en leeftijdsgenoten over diversiteit en/of seksualiteit.
Op de menukaart staan een aantal mogelijkheden van een filmvertoning tot een discussiegroep met collega’s.

Informatieve websites voor LHBT ouderen
Roze 50+ is een samenwerkingsverband van ANBO en COC op de website vindt je meer informatie en nieuws over LHB. Je kunt je ook aansluiten bij de Roze Gemeenschap en/of op facebook en er is een activiteiten agenda.

COC Nederland komt op voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s). Er is altijd een COC bij jou in de buurt.

Movisie is het landelijke kennisinstituut en adviesbureau voor toepasbare kennis, adviezen en oplossingen bij de aanpak van sociale vraagstukken op het terrein van welzijn, participatie, sociale zorg en sociale veiligheid. Je vindt hier ook informatie over LHBT.

Roze telefoon: Switchboard Telefoonnummer dat je kunt bellen met vragen over homoseksualiteit, biseksualiteit en gender identiteit. Ook voor ouderen. Ook mogelijk om te chatten via de website. Telefoonnummer 020-6236565

Homovriendelijke zorginstellingen en hulpverlening
Roze Zorg Op deze website vind je informatie over woonzorginstellingen die homovriendelijk zijn en de Roze Loper hebben, een keurmerk voor homovriendelijke instellingen.

Roze Hulpverlening Op deze website staan de gegevens van hulpverleners en instellingen die affiniteit en ervaring hebben met hulpverlening aan cliƫnten met homoseksuele, lesbische of biseksuele gevoelens.

Gay Care thuiszorg voor en door LHBT-ers in Amsterdam en omstreken.

Activiteiten voor (LHBT) ouderen
Roze Salons, door heel Nederland worden Roze Salons georganiseerd, een bijeenkomst voor (LHBT) ouderen.

Samenwille speeddaten voor ouderen, organiseren dit op verzoek ook voor LHBT ouderen

Jaarlijks Roze Diner en diverse activiteiten voor LHB-ouderen bij Verpleeghuis de Eshoeve , Den Haag

Roze 50+ informatie en activiteiten voor LHBT ouderen.

Reacties

Plaats een reactie:

U dient eerst in te loggen voordat u kunt reageren Inloggen